Geslaagde Tweede Nationale Dialoog Gemeenschapskracht

144 keer bekeken

Tijdens het We Doen Het Samen Festival op 30 maart heeft de Tweede Nationale Dialoog Gemeenschapskracht plaatsgevonden. De bijeenkomst had maar liefst twee primeurs: de eerste kennismaking met de sociale onderneming 500Wijkcoƶperaties en de introductie van het Nationaal Convenant Gemeenschapskracht.

Tijdens de Tweede Nationale Dialoog Gemeenschapskracht gingen onder leiding van dagvoorzitter Donatello Piras ongeveer 100 aanwezigen met elkaar in gesprek over diverse onderwerpen, aan totaal 9 tafels. Met mentimeter werd de oogst van de dialoogtafels binnengehaald. Daaraan vooraf ging een levendig gesprek met drie (oud-)wethouders over de rol van de gemeente bij de samenwerking met actieve bewoners. 

Ook werd een korte introductiefilm getoond over 500Wijkcooperaties. Een sociale onderneminh-in-oprichting, die als landelijk service centrum voor wijk- en dorpscooperaties moet gaan fungeren. Wordt vervolgd!

Als afsluiting overhandigde Jan Smelik de eerste versie van het Nationaal Convenant Gemeenschapskracht aan Prof. dr. Nico van Meeteren die namens de Topsector Life Sciences & Health aanwezig was. U kunt hierover meepraten op ons forum.

U kunt een foto-impressie van de bijeenkomst downloaden.

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven die zich bezighouden met welzijn, wonen en zorg.

Sponsors

De Helpdesk van Nederland Zorgt Voor Elkaar wordt ondersteund door Achmea, CZ, zeven lokale Rabobanken en de Gemeente Den Haag. 

Meer over deze sponsors.

 

 

 
Nieuwsbrief 

Ontvang ook regelmatig onze nieuwsbrief met het laatste nieuws over burgerinitiatieven op het gebied van welzijn, wonen en zorg!  Abonneren

 

 
 
 
Oprichters

Bij de oprichting van Nederland Zorgt Voor Elkaar waren vele burgerinitiatieven en partners betrokken!