Uitnodiging Symposium: Uw initiatief past niet in ons kader! En wat doen we nu?

64 keer bekeken

Hoe kan het dan zo zijn dat veel van deze initiatieven vastlopen in bureaucratische en stroperige regelgeving als het gaat om subsidies of vergunningen? Hoe ontstaat nu precies draagvlak voor een inwonersinitiatief in de gemeenschap?

En waarom wordt de verhouding tussen overheid en deze inwonersinitiatieven vaak nog vormgegeven vanuit wantrouwen?

Hedendaags is Iedereen het er over eens dat Inwonersinitiatieven zoals Molenhoek pakt aan, De Wensbus, Maximina en Prilpop van grote toegevoegde waarde zijn voor gemeenschapsontwikkeling. Toch hebben we de hier boven genoemde vragen!

Dit zijn het soort vragen waar, het afgelopen jaar, met ondersteuning van de provincie Limburg door de Universiteit van Maastricht, Gemeente Peel en Maas, Synthese en de VKKL in een 11-tal praktijkcasussen (o.a. Zorghuus, Wensbus Beesel en Beringe Buiten) onderzoek naar is gedaan.

Op 13 maart aanstaande willen wij met u in gesprek over wat de tocht langs de 11 praktijkcasussen heeft opgeleverd.

Het programma

·         18:00 Inloop inclusief hapjes

·         18:30 Opening Symposium door gastheer van de avond: Frans Pollux

·         18:40 Introductie onderzoek

·         18:50 Lezing over diplomademocratie door Prof.Dr. Mark Bovens (hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit Utrecht)

·         19:25 Lessen over draagvlak en verantwoording uit 11 praktijkcasussen in Limburg

·         20:00 En wat doen we nu? Samen in gesprek over de thema’s van de avond

·         21:00 Uitreiking manifest aan gedeputeerde Hans Teunissen

·         21:15 Slotwoord

·         21:30 Naborrel

Aanmelden
Aanmelden voor het symposium kan via de volgende link (Link invoegen) of via het mailadres: m.verheijen@vkkl.nl. Geef bij het aanmelden aan met hoeveel mensen u wilt deelnemen

Met vriendelijke groet,

Wim Gort – Directeur Synthese, Ben van Essen, Klasien Horstman – professor aan de Universiteit van Maastricht, Geert Schmitz – Strateeg Gemeente Peel en Maas en Michael Verheijen – Synthese / VKKL

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven die zich bezighouden met welzijn, wonen en zorg.

Sponsors

De Helpdesk van Nederland Zorgt Voor Elkaar wordt ondersteund door Achmea, CZ, zeven lokale Rabobanken en de Gemeente Den Haag. 

Meer over deze sponsors.

 

 

 
Nieuwsbrief 

Ontvang ook regelmatig onze nieuwsbrief met het laatste nieuws over burgerinitiatieven op het gebied van welzijn, wonen en zorg!  Abonneren

 

 
 
 
Oprichters

Bij de oprichting van Nederland Zorgt Voor Elkaar waren vele burgerinitiatieven en partners betrokken!