Nationaal Convenant Gemeenschapskracht

ProfielfotoJan Smelik March 31, 2019 447 keer bekeken 0 comments

Tijdens de Tweede Nationale Dialoog Gemeenschapskracht, die op 30 maart tijdens het We Doen Het Samen festival plaatsvond, is een start gemaakt met het Nationaal Convenant Gemeenschapskracht.

Het doel van het convenant is om gemeenschapskracht in onze samenleving een vaste plek te geven en verder te ontwikkelen. Het convenant biedt hiervoor een kader.

Dit document is pas het startpunt. In de loop van de komende maanden gaan we het Convenant aanscherpen op basis van de input van iedereen die wil meedenken. En natuurlijk zullen we belangrijke systeempartijen, zoals de Tweede Kamer, het ministerie van VWS, de VNG en ZN, betrekken bij de inhoud. Het moet een breed gedragen convenant worden.

Het is de bedoeling om nog dit jaar het Convenant in definitieve vorm te publiceren. 

Suggesties voor de tekst zijn van harte welkom! Dat kan door je commentaar hier als reactie te plaatsen. Je kunt een account aanmaken, maar dat hoeft niet.

Je kunt het concept convenant hier downloaden.

 

0  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven die zich bezighouden met welzijn, wonen en zorg.

Sponsors

De Helpdesk van Nederland Zorgt Voor Elkaar wordt ondersteund door Achmea, CZ, zeven lokale Rabobanken en de Gemeente Den Haag. 

Meer over deze sponsors.

 

 

 
Nieuwsbrief 

Ontvang ook regelmatig onze nieuwsbrief met het laatste nieuws over burgerinitiatieven op het gebied van welzijn, wonen en zorg!  Abonneren

 

 
 
 
Oprichters

Bij de oprichting van Nederland Zorgt Voor Elkaar waren vele burgerinitiatieven en partners betrokken!