contact tussen verschillende generaties

Heleen André de la Porte 24-01-2019 268 keer bekeken 0 reacties

In 2018 zijn drie bewonersinitiatieven, in Vreeswijk (Nieuwegein), Austerlitz (Zeist) en Nieuwland (Amersfoort), aan de slag gegaan om alle generaties te betrekken bij hun initiatief. Zij namen deel aan het Project generaties verbinden, buurtkracht vinden, dat is begeleid door stichting Omzien naar elkaar en haar partners ActivAge en Kind, spel en ruimte met financiering van de fondsen RCOAK en Sluyterman van Loo.

Het afgelopen jaar hebben de drie initiatieven door de intergenerationele bril gekeken naar de wijkactiviteiten en onderzocht wat jong en oud voor elkaar kunnen betekenen. Met als doel meer betekenisvolle contacten, zingeving en leefplezier voor alle wijkbewoners.

De resultaten van de inspanningen in het afgelopen jaar delen we graag! Over de ervaringen van de deelnemende initiatieven is een artikel geschreven. Ook hebben we een manifest opgesteld en een inspiratiewijzer gemaakt.

Wil je meer weten over het verbinden van generaties en inspiratie hoe je hiermee in je wijk aan de slag kunt gaan? Kijk dan op de website van ActivAge, waar je deze informatie gratis kunt downloaden. Of neem contact met me op.

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven die zich bezighouden met welzijn, wonen en zorg.

Sponsors

De Helpdesk van Nederland Zorgt Voor Elkaar wordt ondersteund door Achmea, CZ, zeven lokale Rabobanken en de Gemeente Den Haag. 

Meer over deze sponsors.

 

 

 
Nieuwsbrief 

Ontvang ook regelmatig onze nieuwsbrief met het laatste nieuws over burgerinitiatieven op het gebied van welzijn, wonen en zorg!  Abonneren

 

 
 
 
Oprichters

Bij de oprichting van Nederland Zorgt Voor Elkaar waren vele burgerinitiatieven en partners betrokken!